Buderus

Buderus este una dintre marcile de prestigiu ale diviziei termotehnice ale concernului german Bosch.

Bosch Thermotechnik GmbH a devenit unul din cei mai mari producători de produse de încălzire şi pregătire apă caldă. Ca ofertant de sisteme, Bosch Thermotechnik îşi propune să furnizeze căldură şi apă caldă economisind energie şi protejând mediul înconjurător. Folosirea cu răspundere a resurselor este la fel de importantă ca flexibilitatea şi operabilitatea confortabilă a sistemelor pentru clienţii noştri.

Bosch Thermotechnik reuneşte mărci de prestigiu internaţionale şi regionale specializate în termotehnologie printre care: Buderus, Junkers, Bosch.
Bosch Thermotechnik are un vast portofoliu de soluţii energetico-eficiente si de protejare a mediului înconjurator, începând de la centrale termice de sol şi de perete, sisteme solare si de încalzire a apei, la pompe de căldură si blocuri de cogenerare.

Istoric

Putine companii din lume se pot mandri cu o longevitate asemanatoare firmei Buderus si cu o capacitate de a regasi in traditie si in bogatia experientei resursele de permanenta reinnoire tehnica, de inovatie continua.
Povestea acestei “tinereti fara batraneti” a inceput in ziua de 14 martie 1731, cand Johann Wilhelm Buderus si-a infiintat intreprinderea prin preluarea turnatoriei de fonta Friedrichshuette de langa Laubach, in Oberhessen.
Buderus in Romania
In anii ‘30 ai secolului trecut au loc primele importuri de echipamente de incalzire Buderus in Romania. Dupa razboi, importurile au incetat fiind reluate abia in anul 1994, HitRom SRL devenind principalul importator si partener tehnic pentru produsele Buderus destinate pietei romanesti. In urma achizitionarii firmei HitRom de catre Buderus AG, in anul 2003 se infiinteaza societatea Buderus Romania SRL.

Bosch Thermotechnik GmbH

In anul 2004 Buderus AG a fost integrat Grupului Bosch, luand nastere o noua entitate – BBT Thermotechnik GmbH – ce regrupa toate activitatile termotehnice in aceeasi structura organizationala. Incepand cu 1 ianuarie 2008 denumirea acesteia se modifica in Bosch Thermotechnik GmbH.

In anul 2007, cei peste 13.000 de angajati ai companiei Bosch Thermotechnik GmbH au realizat o cifra de afaceri de aproximativ 2.8 miliarde de euro (69% fiind realizata in afara Germaniei). Bosch Thermotechnik reuneşte mărci de prestigiu internaţionale şi regionale si un vast portofoliu de produse realizate in 19 fabrici din 9 tari din Europa si America de Nord.

Idei inovatoare de peste 275 ani
1731 – Johann Wilhelm Buderus isi infiinteaza intreprinderea prin preluarea turnatoriei de fonta Friedrichshuette de langa Laubach, in Oberhessen
1835 – in acest an, intreprinderea detinea deja 5 turnatorii si producea cazane ce erau recunoscute, in acea epoca, pentru fiabilitatea si confortul la incalzire
1861 – sub conducerea fiului Johan Wilhelm Buderus II si a urmasilor sai, societatea progreseaza treptat de la primele sobe din fonta sub patent Lönholdt pana la productia de tuburi si piese turnate din fonta
1862 – in timpul lui Georg Buderus II se infiinteaya fabria Buderus
1898 – se obtine primul patent pentru cazane cu elementi de fonta si se trece la productia de radiatoare din fonta
1900 – culoarea albastra devine element distinctiv al brand-ului Buderus
1913 – Buderus devine ofertant complet in domeniul tehnicii de incalzire
1958 – “Loganatherm” – cazan de fonta cu prepararea apei calde menajere integrate; se dezvolta productia de aparate de reglare
1915 – Buderus livreaza primul cazan ce putea fi echipat cu arzator pe motorina si dezvolta catre anul 1930 primul cazan special cu functionare pe combustibil lichid
1936 – are loc lansarea cazanului cu functionare pe carbune intr-o noua varianta constructiva
1946 – se reia productia de cazane si radiatoare din fonta
1969 – Buderus lanseaza cazanul special functionand pe gaz “Loganagas” cu arzator atmosferic integrat
1977 – salt tehnologic datorat cazanului de incalzire de joasa temperatura
1981 – “Ecomatic – Plus” – cazanul de fonta care va preceda tehnologia in condensare
1992 – centrala murala in condensare intra in programul de serie
1997 – tehnica solara este integrata in sistemul de incalzire Buderus

Posted in JMG